Even kennis maken

 

Het Begin

Februari 2013.

 

Het was Lily Libeert, Business Developer van het Industrial Design Center van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen uit Kortrijk, die Rob Mahieu er toe aanzette om zijn premature ideeën rond de productie van een draagbare solar charger voor het laden van smartphones en tablets, om te zetten in een designproces.

Er werd een brainstormsessie georganiseerd waaraan o.a. deelnamen: Kurt Peys, innovatie-adviseur van de provincie Antwerpen, Kris Peeters van grafisch bureau Wils&Peeters nv uit Lier en enkele studenten van HOWEST zelf. Tal van innoverende conceptideeën werden gedistilleerd die de latere vorm en functionaliteit van een draagbare Personal Scarabees Solar Charger voor een groot stuk zouden bepalen en de basis zouden vormen van wat toen nog heette: "afgeleide modellen".

 

De marktsituatie heeft er echter snel toe geleid dat deze afgeleide modellen (de MiMa n°5 en MiMa n°8) als eerste werden gerealiseerd en gecommercialiseerd.

 

Samenwerkingsmodel

Het ontwerpen en produceren van bovenvermelde opladers gebeurt in een "cluster" model. Zo staat ing. Dieter Dekeyzer van Cre8ronics in voor het electonicagedeelte en de kwaliteitsbewaking van de chargers, doen we beroep op de bekende Limburgse designer Frederic Boonen voor de vormgeving en laten we de fabricatie van de MiMa n°8 en het grotere oplaadeiland over aan de in Massenhoven gevestigde aluminiumfabrikant Wuyts bvba.

Daarnaast worden ook de aanmaak van de PCB's en de verpakking uitbesteed aan gerenomeerde binnenlandse specialisten.

 

Dit samenwerkingsmodel laat toe om ons volop te concentreren op de marketing en de verkoop in binnen- en buitenland, dit laatste met de gewaarde hulp van F.I.T.

 

Deze perfect gecoördineerde samenwerking mag gerust een schoolvoorbeeld van het "fabriek van de toekomst-" en Open Innovatieconcept genoemd worden.

 

Oprichting Scarabees bvba

Om alles in goede banen te leiden moet je tenminste met z'n tweeën zijn. Vandaar dat Edwin Mincke medevennoot en -zaakvoerder is geworden in de op 16 augustus 2013 opgerichte Scarabees bvba.

Zijn meer dan 25 jaar ervaring in verschillende segmenten van de bedrijfsvoering en de erkenning van zijn adviesbureau EMC Consulting door de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-Portefeuilles, vormt een belangrijke toegevoegde waarde bij de realisatie van onze bedrijfsdoelstellingen op korte en langere termijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scarabees bvba Corda Campus, Corda 1 Kempische Steenweg 311/1.02 B-3500 Hasselt.

2015 © Scarabees bvba